31 januari 1880 opende K. Groen een scheepswerf in Muiden, de uurlonen bedroegen toen der tijd 18 cent per uur, en per dag 2.-- gulden. A. Groen, zoon van Klaas Groen de scheepsbouwer, werd bouwkundig aannemer in 1925 en vestigde zich in Weesp.

Als timmerman was het handig om een samenwerkingsverband aan te gaan met een metselaarsbaas, dit was G. van Dorssen gevestigd op de Ossenmarkt te Weesp. Vanaf deze lokatie werd er veel klantenwerk verricht.

Enkele jaren later werd defensie een grote opdrachtgever en is dit ook jarenlang gebleven tot ver na de tweede wereldoorlog. In de jaren dertig was er vrij veel werk in de gemeente ‘s Graveland, het bouwen van woningen en wasserijen waren goede opdrachten. Ook de villa bij de Hakkelaarsbrug was een mooi bouwobject, waar nog altijd foto’s van bestaan.

In 1959 na het overlijden van de heer van Dorssen werd G. Groen als 20 jarige in het bedrijf te werk gesteld, deze heeft de defensie jaren dan ook heel bewust meegemaakt. Met personeels bezettingen tot wel 80 a 100 man, verspreid over de hele regio. Deze werkzaamheden werden door politieke gebeurtenissen op een steeds lager pitje gezet en het particuliere werk werd weer veel belangrijker.

In de jaren 70 werd G. Groen mede directeur van de vennootschap, welke in de jaren 80 overging in een B.V.  A. Groen, de oprichter van het bedrijf, is in 1994 op 95 jarige leeftijd overleden en is tot op hoge leeftijd geinteresseerd gebleven bij het reilen en zeilen van het bedrijf.

In 1993 heeft Bart Groen, zoon van G. Groen en werkzaam bij het bedrijf sinds 1986, de aandelen van zijn grootvader overgenomen en werd toen mede directeur van het bedrijf. In 2001 heeft G. Groen zijn aandelen verkocht aan zijn zoon Geurt J. Groen, werkzaam bij het bedrijf sinds 1999, waarna beide broers gelijkwaardig in het bedrijf staan.

In het jaar 2000 bestond het bedrijf 75 jaar en werd het verrast met de nominatie van G. Groen tot zakenman van het jaar, toegekend door het I.V.W., wat als een mooi afscheid werd gezien voor G. Groen sr.

De 2 zoons zetten het bedrijf tot op de dag van vandaag met succes voort. Beiden met eigen specifieke vakkennis. Bart Groen door zijn praktijgerichte opleiding en jarenlange ervaring als uitvoerder bij eerdere werkgevers en Geurt Groen door zijn opleiding bouwkunde aan de Hogeschool Utrecht en jarenlange ervaring als tekenaar en beginnend projectleider bij een architectenburo te Amsterdam.

Samen kunnen zij, met behulp van acht man gemotiveerd en vakkundig personeel en een schare aan vaste onderaannemers, de meest diverse opdrachten aan. Of het nu gaat om een verbouwing, een uitgebreide renovatie van een historisch pand, een nieuwbouwwoning of een bedrijfspand.